Groen wonen in Amsterdam-Zuidoost

9/9/2020

Amsterdam South East is de perfecte combinatie van stad en groen. Je profiteert van alle gemakken van de stad, terwijl je altijd omringd bent door prachtige parken. Groen wonen in Amsterdam-Zuidoost: dát is een van de speerpunten van OurDomain. En dat is niet voor niets. Een groene leefomgeving heeft een grote impact op je (mentale) gezondheid, energieniveau en nog veel meer! Benieuwd naar alle voordelen? Lees hier alles over groen wonen in Amsterdam-Zuidoost.

Het belang van groen wonen

Een beter sociaal klimaat

Wist je dat een groene woonomgeving een positief effect heeft op je sociale leven? Mensen die in een groenrijke buurt wonen hebben meer sociale contacten dan mensen die in een minder groene omgeving wonen. Een park is dan ook de ideale plek om op een zonnige dag gezellig te picknicken of borrelen met collega’s, studiegenoten of vriend(inn)en.

Boost je mentale gezondheid

Je studie of werk kan je veel stress opleveren. Lange dagen, naderende deadlines: er wordt iedere dag veel van je mentale gezondheid gevraagd. Gelukkig tonen meerdere onderzoeken aan dat een groene omgeving stress-reducerend werkt. Kijk je vanuit je woning uit op groen? Dan vermindert dat je stressniveau!

Groen maakt actie

Bewegen is gezond, dat weet iedereen. Maar in onze drukke levens schiet een sportsessie, wandeling of fietstocht er weleens bij in. Toch blijkt uit meerdere onderzoeken dat een groene omgeving stimuleert om meer te bewegen. Mensen die in groene gebieden wonen zijn meer buiten en actiever. Is er een mooi park dicht in de buurt? Dan nodigt dat natuurlijk uit om ’s avonds nog even een rondje te hardlopen of mountainbiken. Of wacht dat je van een bootcamp sessie in de buitenlucht?

Groen wonen in Amsterdam-Zuidoost

Een natuurrijke omgeving biedt dus veel belangrijke voordelen. Daarom hebben wij in een groene omgeving geïnvesteerd. Groen wonen in Amsterdam-Zuidoost is geen punt met de diverse parken in de buurt. Tussen OurDomain en station Holendrecht wordt het Spoorpark gebouwd. Het is de ideale plek om na een lange werk- of studiedag te borrelen of te sporten op één van de sporttoestellen. Ook komt er een schitterend stadspark in het hart van OurDomain Amsterdam South East en ben je binnen no time in het Nelson Mandelapark of het Gaasperpark. Hoe meer groen, hoe beter!

Kom ook wonen in Amsterdam South East

Spreekt een groene woonomgeving in de stad jou ook aan? Bekijk onze appartementen of lees meer over onze unieke locatie. Misschien mogen wij jou binnenkort wel verwelkomen als nieuwe bewoner!

No items found.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ONS WONINGAANBOD?

Register now to find out more about your future home